T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi

3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" münasebetiyle Donör Aileleri ile Buluşuyoruz Etkinliği gerçekleştirildi.

Hastanemiz bünyesinde İstanbul İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU, 2.Bölge Kamu Hastaneleri Başkanlığı Başkanı Prof.Dr.Kamil ÖZDİL, Hastanemiz Başhekimi Doç.Dr.Necdet SAĞLAM, hastane çalışanlarımız, organlarını bağışlamış donörlerin aileleri ve organ nakli yapılan hastalarımızın katılımıyla, organ bağışında kamu farkındalığının arttırılması adına düzenlenen etkinlikte; organlarıyla başkalarına hayat veren donörler anıldı.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Vefat eden yakınlarının organlarını bağışlayan ailelere çok teşekkür ediyorum, yaptıkları iş o kadar önemli ki. Çok üzüntü verici bir haldeyken bile insanları düşünebilecek, empati kurabilecek insanlar oldukları için onlara minnet duyuyorum, Allah hepsinden razı olsun.” diyerek sözlerine başladı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Dün akşam Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir afiş astık. O afişin üstünde bir karikatür var. 12 yaşında kalp nakli bekleyen bir çocuğumuza ait. O çocuğumuzun ve ailesinin hissettiğini insanlarımıza anlatmamız lazım. Arkadaşlar karikatürdeki çiçekler dahi ağlıyor. 12 yaşındaki çocuğun düşüncesinden bahsediyorum. Sizler bu hissi yaşayan insanlar olarak bunları herkese anlatmalısınız, sizler örnek insanlarsınız. Buradaki ekipler örnek insanlar. Bizler organ bağışının önemini herkese anlatmalıyız.” dedi.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bir organ bir hayat. Bu sadece bir cümle değil. Nakil bekleyen insanları bir görseler aslında bu toplumumuzun hassasiyeti daha da çok artarak bağış yapacaklar. Organ bekleyen çocukların ailelerinin yaşadıkları süreçleri anlatabilsek, bizim toplumumuz özverili bir toplum bunu hissedecek ve bağış yapacaktır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından donör ailelerine bu ulvi davranışlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

• DSC_0058.JPG
  • DSC_0062.JPG