RADYOLOJİ ANA BİLİM DALI AKUT İSKEMİK İNME VE TEDAVİSİ SEMPOZYUMU
14 Temmuz 2018

RADYOLOJİ ANA BİLİM DALI AKUT İSKEMİK İNME VE TEDAVİSİ SEMPOZYUMU
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, Akut İskemik İnme ve Tedavisi Sempozyumu'na katıldı.
'Evden Eve Hasta Yönetimi' başlığıyla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen Sempozyumda konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU,
"Sağlıkta çok şey değişti. Türkiye daha kaliteli daha etkin sağlık hizmeti sunmaya başladı. Sağlık yeterliliğinin ne kadar kaliteli olduğunu gösteren parametreler var. Bunlardan bir tanesi inme. İnmeyi iyi tedavi edebilirseniz sağlık sisteminizin ne kadar yeterli ve hekimlerinizin ne kadar organize olduğunu gösterir. Çünkü zor bir iş. İnme de, halkın sağlık bilincinden ambulanstaki ATT' nin yetişmesine, acilde ki tıpçının müdahelesinden radyolojinin erken tanı koymasına, nörolojinin bunun özellikle tedavisi ve yönetimi konusunda ki yeterliliğinden komplikasyon tedavisi açısından beyin cerrahisinin yönetimine, daha sonra post-up'ının iyi yönetilmesi için ve hastanenin organizasyonundan her şeye bağlı bir sistemden bahsediyoruz." diyerek konuşmasına başladı.
İnme tedavisinin takım çalışması olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, "Branşsal milliyetçilik yapmaktan çok herkesin ortak yapılabilirliğini göstermesi açısından takım çalışması ve ben değil biz diyebilmek açısından çok önemli bir tedavi süreci. İnme de bir kişi hasta olmuyor, eğer felçli kişi tedavi edilmezse onun çevresinde ki herkesin hastalığı oluyor. Sempozyumun bunlara çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu sempozyumun çıktılarından Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak yararlanabileceğimize inanıyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU'na teşriflerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.
5a06ebfb-c3ec-4baa-ab44-eaacd15ea6fc.jpg
f771eb4b-2f8f-4f89-9880-c317236739ed.jpg