26 Ocak 2023

SAĞLIK TESİSİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi; 18.10.2002 tarihinde Devlet Hastanesi olarak hizmete açılmıştır.

2005-2015 yılları arasında Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak sağlık hizmeti vermiştir.

2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, Üniversite Hastanesi kapsamında hizmet vermeye başlamıştır.

2015 yılında hastane bahçesine yeni açılan kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi binasıyla birlikte 144.953 m2 kapalı alanda sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Hastanemize bağlı 460 mkapalı alan ile Kezban-Esat ÜNSAL semt polikliniği, 1900 mkapalı alan ile Mustafa Kemal Semt Polikliniği ile hastalarımıza poliklinik hizmeti sunmaktadır.

Hastane bahçesinde başlatılan Onkoloji binası inşaatı tamamlanmış olup hastalarımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Hastanemiz şuan kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi ile birlikte 836 yatak ile hizmet vermektedir.  Hastanemizde 23 adet genel, lokal ameliyatların gerçekleştirildiği ameliyathanemiz bulunmaktadır. Hastanemizde 61yataklı Yeni doğan yoğun bakımı,  75 yataklı erişkin yoğun bakımı, 30 yataklı çocuk yoğun bakımı hizmet vermektedir.

Günde ortalama 7000 hasta muayenesi yapılmaktadır.

Ayda ortalama 5500 operasyon yapılmaktadır.

Hastanede ayrıca robotik cerrahi ameliyatları da uygulanmaktadır.

Hitap Ettiği Nüfus

Ortalama 2,9 milyonluk bir nüfusa hizmet vermektedir.