Koronavirüs atlatmış alıcı ve vericiden böbrek nakli yapılarak hastanemizde bir ilk'e imza atıldı.
14 Aralık 2020

Hastanemizin Böbrek Nakli Kliniği Şefi Doç. Dr. Eyüp Veli Küçük koronavirüs atlatmış alıcı ve vericiden böbrek nakli yaparak hastanemizde bir ilk'e imza attı.
Yapılan nakil dünya tıp literatüründe büyük yankı uyandırdı. Doç. Dr. Eyüp Veli Küçük operasyonu şöyle anlattı:“ Hastamıza yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Koronavirüs salgını nedeniyle nakiller durdurulmuştu. Ancak bu sürecin uzun süreceği öngörülünce Sağlık Bakanlığımız ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ameliyatların devam etmesini uygun gördü. Organ nakli aşamasındayken hem alıcının hem de vericinin koronavirüse yakalandığı tespit edildi. Hemen alıcı ve vericinin koronavirüs tedavileri yapıldı. Her ikisinden alınan sürüntü testi sonrası alıcı ve vericinin negatif olduğu görülünce organ naklimizi gerçekleştirdik."

• böbrekil 1.jpeg
  • böbrekil 2.jpeg