Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları 2021

• DSC_0063.JPG
  • DSC_0064.JPG
  • DSC_0068.JPG

SBÜ Ümraniye Eğitim Araştırma hastanemiz bünyesinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile ortak bir protokol ile kurulan ODYOLOJİ, DENGE VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI MERKEZİNİN açılışı Rektör Prof.Dr. Cevdet ERDÖL, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus KARAKOÇ, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Özdil, SBÜ Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saadet YAZICI, Ümraniye EAH Başhekimi Prof. Dr. Necdet SAĞLAM, Başhekim Yardımcıları, Hastane Müdürleri, bağışçılarımız Kahraman GALAV ve Ali TÜZEL, SBÜ Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bilim Dalı Başkanı; Doç. Dr. Zahra POLAT, SBÜ KBB Anabilim Dalı Başkanı; Prof. Dr. Suat TURGUT,  Ümraniye EAH  KBB Kliniği Eğitim Sorumlusu; Prof. Dr. Aslı ŞAHİN YILMAZ, İdari Sorumlusu Op. Dr. Ahmet Adnan CIRIK, SBÜ öğrencileri, misafirler ve hastane çalışanlarının katılımı ile 27.05.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Alanında Türkiyenin en donanımlı ve büyüklerinden biri olan bu merkezde doğuştan olan veya sonradan gelişen ileri derece işitme kayıplı çocuk ve erişkinlere işitme cihazı uygulaması, biyonik kulak (koklear implant) ve diğer işitme cihazları ameliyatı öncesi - sonrası değerlendirme ve rehabilitasyonu,  baş dönmesi ve denge sorunu olan hastaların tanı ve tedavisi, ses, konuşma ve yutma bozukluğu olan hastaların tanı ve tedavisi uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir. Bu merkezde aynı zamanda bu disiplinlerde lisans ve uzmanlık öğrencilerinin pratik uygulama eğitimleri yapılacaktır.

17 odalı müstakil bir binada yerleşik olan merkezde

• 5 adet sessiz kabin ve saf ses odyometrik ölçüm cihazı,
  • 3 adet tarama ABR (beyin sapı işitme testi)
  • 2 adet klinik ABR (beyin sapı işitme testi)
  • 2 adet klinik otoakustik emisyon
  • 1 adet geniş bant timpanometri
  • 3 adet  timpanometri
  • İçerisinde  VEMP, VNG , VHIT ve kalorik test bataryasını barındıran denge değerlendirme ünitesi
  • Laringostroboskopi ve diğer ses değerlendirme cihazları bulunmaktadır.