Uzun Pandemi döneminden sonra özveri ile çalışan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları ile El Hijyeni Etkinliği.
10 Haziran 2022

• WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.05.38.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.05.38 (2).jpeg
  • WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.05.38 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.05.37.jpeg

02.06.2022 tarihinde Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi Ekibi tarafından düzenlenen El Hijyeni Eğitimine Hastane yönetimimiz ve çalışanlarımız katıldı.

HER  TEMASTAN ÖNCE VE SONRA HİJYENIK EL TEMİZLİĞİ UYGULANMALI

El yıkamanın üç türü, sosyal el yıkama, hijyenik el yıkama ve cerrahi el yıkama

Sosyal el yıkama, günlük yaşantıda herkesin uygulaması gereken el yıkama türüdür. Tuvaletten sonra, yemeklerden önce ve sonra, hayvanları sevdikten sonra ve ellerimiz her kirlendiğinde sabun ile ellerin en az 15 saniye boyunca yıkanması ve ardından kurulanması gerekir.

Hijyenik el yıkama ise hastanelerde sağlık çalışanlarının uygulaması gereken el yıkama türüdür ve her yıl 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde bu hijyenik el yıkama etkinlikleri yapılmaktadır. Hijyenik el yıkama için su ve sabun kullanılabileceği gibi alkol bazlı el antiseptikleri de kullanılabilir. Su ve sabun ile hijyenik el yıkama için eller ıslatıldıktan sonra, 3-5 ml sıvı sabun ile ellerin en az 1veye 1,5 dk boyunca ovuşturularak yıkanması gerekir. Ardından durulanmalı ve

kağıt havlu ile kurulanmalıdır. Elde kan, sekresyon vb. gibi görünür bir kirlenme yok ise el yıkama yerine alkol bazlı el antiseptikleri kullanılabilir.Hijyenik el temizliği hastalara dokunmadan önce ve sonra, her türlü işlemden önce ve sonra uygulanmalıdır.

Son olarak cerrahi el yıkama, ameliyata girecek sağlık çalışanlarının uygulaması gereken, özel bir teknikle ve özel malzemelerle uygulanan el yıkama türüdür.”

Enfeksiyon Kontrol Komitesi.